Isnin, 26 September 2016

OMG HOH!

OMG, another House of Harlow???? I'm melting when seeing collection from HOH. Why oh why so pretty? It's killing me!

Sama Stacking Ring

The Long Rains Station Bracelet

ENOUGH!

Okay, second wave stop shopping campaign activated !

Mission
1. To clear credit card debt
2. Saving for emergency purposes

ps: study war has started, pity Adam was playing alone sob sob

Selasa, 13 September 2016

dipndip review

Hi, 

Kali ini nak review sikit dipndip IOI Putrajaya. Ini first time pergi setelah kawan-kawan kata sedap sangat cokelat dia...

Restoran ini main dish dia adalah desert. Jadi, kalau anda adalah hantu mengkedarah makanan, agak tak tahu nak order apa kalau lapar. So, better pergi ambik heavy meal kat tempat lain dan reserve perut for desert dipndip.

Masa my friends and I pergi, kita agak lapar. Lepas tu krik krik nak order sebab semua macam tak mengenyangkan...hahahaha..anyway, since dah sampai, we decided to order dua menu seperti dibawah. Dengan niat, after this, pergi take away nugget buat bekalan kalau lapar balik.

Brownies Crepe
"crepe, filled with brownies served with all three of our signature chocolate flavors on top"
This one, seperti yang digembar-gemburkan dicanang-canagkan, memang sedap. Marvelous sangat..chocolate dia sedap sangat...tapi dia nipis, share 3 orang tak cukup hahahahaha....

You guys patut try this menu okay!!

Dipndip Mania
"the ultimate dipping expierence... have fun dipping our signature items i your favorite belgian chocolate. perfect for parties or groups
dipping items:
- strawberry
- banana
- seasonal fruits
- rice krispies puffs
- cream puffs
- kiwi
- pineapple
- brownies bites
- marshmallows
- mini cookies "

This one tak sedap sangat. Mahal dan membazir bagi kitaorang... 

+ Chocolate dip tak sedap sangat dan muak
+ Brownies plain & dried
+ Cream puff plain & dried

This dish bergantung kepada buah yang segar je untuk enjoy. Kalau tak memang tak sedap...most of the combo sangat muak makan... don't order this -.-

Bila pergi restaurant reputable, famous dan mahal, we expect the ambiance tip top la kan...tapi kedai buruk walaupun IOI mall tu baru buka..macam pakai perabut second hand..tengok gambar bawah bukti...


Saya sangat tak suka kedai makan yang mahal tapi buruk. Kalau decoration buruk tapi terjaga takpe la kan..ni common, terkoyak sana sini..kerusi kat luar bertompok..come on la weh..we paid your food mahal kot...baik makan McD macam ni..lawa pon lawa...Haish la...

Summary, 

Is it worth? Okaylah sekali seumur hidup

Nak pergi lagi? Naaaaaaaaaaaaaaa tak nak lah. hihihi

xoxo
M

Sabtu, 10 September 2016

Wishlish App, BEANS WISHLIST

Hello,

Hari ini saya nak share wishlist app yang boleh capture and record wishlist secara teratur. Sebagai orang yang suka shopping, saya ada banyak sangat wishlist. Kejap simpan dekat buku nota, kejap kat website e-online, kejap dekat Pinterest, kejap dekat blog dan paling banyak ialah dalam  kepala. 

Sangat tak organised dan selalu miss my wishlist. Selalu terbeli sesuatu yang tak plan dan lepas tu menyesal sebab terguna fund wishlist. Kadang-kadang sakit kepala sebab susah nak priorities item  sebab banyak source of  info merata-rata...

So,untuk menyelesaikan masalah, I cari app yang boleh simpan our wishlist. Supaya boleh senaraikan our wishlist dalam satu tempat je. Tak perlu banyak-banyak tempat yang serabut. Saya terjumpa app ini yang called BEANS WISHLIST. FOC je cik..

Kita boleh add wishlist secara manual which is add gambar from  gallery dan add description.


Or, bila jumpa barang berkenan di web. just share je terus ke app BEANS WISHLIST.


Dengan app tersebut, kita boleh store our wishlist dengan gambar sekali..Then other information such as details, price and etc. 

The app juga allow us to tick mana-mana wishlist yang dah tercapai....seronok betul macam ni... 

Dengan app ni, I boleh senaraikan wishlist I dan seterusnya fikir balik betul-betul nak or main-main je...Kalau main-main, boleh delete terus. Then kita boleh priorities which is first to buy sebab semua list dah ada kan..dan boleh fikir mana yang penting dan diperlukan dulu :)

Okay, itu je nak share....

xoxo
M

Khamis, 8 September 2016

Aquaria with Adam


Hi,

Bulan lepas my husband and I sempat bawa Adam ke Aquaria di KLCC. Kitaorang macam fikir, tempat mana nak bawak Adam jalan-jalan selain mall kan...then decide Aquaria sebab it's indoor dan tidak luas berbanding Zoo Negara or Taman Burung.

I think, the best part about going to Aquaria ialah terowong yang sungguh jauh dari parking KLCC ke Aquaria. Adam suka sangat because dia boleh jalan lurus selurusnya tanpa halangan..hihihi..

OMG, sungguh banyak pitstop di KLCC dan Aquaria. We were so excited sebab sambil bawa Adam jalan-jalan, sambil tangkap pokemon or kumpul gift from the pitstops.

Does Adam loves Aquaria? In general, tidak ada perasaan. Dia suka tiga benda iaitu Berjalan, Roda Stroller dan Obor-obor. So, these three things berjaya membuatkan dia excited. Tak faham sangat lagi tentang ikan kot....

These was a moment bila kita tengok ular..Adam run through his little fingers dekat cermin cage ular. Suddenly, ular bangun dan follow his fingers. Adam was quite shock dan nak nangis. Terus peluk mama dengan panik. Don't worry Adam, he can't bite you.

Yeah, obor-obor are such a peaceful animal. Kitaorang duduk diam-diam je tengok obor-obor berenang lama-lama. 

As a parent, we loves Aquaria sebab child friendly and stroller friendly. Then, kawasan lawatan kecik je which kurang sikit penat nak jalan-jalan. Since it's a close space, senang nak jaga budak. Lari sana, lari sini pun kat situ jugak. Memang tak boleh pergi merata....

Then, suka sebab after that boleh pergi mmaaaaaaaaaaaaallllllllllllllll hahahahahaha

xoxo
m

Isnin, 5 September 2016

Kenduri, then pikachu hunting


Weekend hari itu kita pergi kenduru kawan sekerja kita ;) Finally married jugak kawan kita dengan abam k-pop dia...hihi


Walaupun dua hari berturut-turut jumpa, Adam still tak nak kat cik gemok dua orang ni... nasib lah


See, hari sebelum pun dah jumpa..still nak nyombong jugak si Adam ni..cinta mama sangat la tew hihihi

After that, we all satu family pergi hunting pikachu kat taman sebelah Amcorp Mall tu..masyaAllah, parking full kot..ramai gila manusia...

Husband cakap, ada dua tempat Pikachu duduk i.e. kat taman tu dan kan Sunway Pyramid...Macam pesta weh keramaian tuh..eksited kitaorang tgk manusia..pastu spot pikachu dan terus kejar..

I got mine..

Tapi kesian, husband tak smpt tangkap bola dah habis...siap beli bola pikachu lari...lol...


Sebab dah datang jauh-jauh, kitaorang tunggu la kejap untuk pikachu keluar lagi..whilst husband tunggu, mama and adam main kat playground yang luas itew...

Tapi kan...hujan pulak...lebat pulak tuh!!

Nasib bawak stroller untuk Adam..nasib dia nak duduk dalam stroller..

Nasib bawak cekedis untuk Adam buang masa main-main smbil makan sebab hujan sangat lama...

Nasib bawak powerbank. Nasib bawak payung..semuanya sebab nasib BERINGAT...


Tapi kan, all these human being sangat obses kejar pikachu..hujan pun gigih jugak...I tak lah! Nak selamatkan Adam dan beg baru..baru pertama kali pakai dah kena hujan '-' Apakah nasib???

So end up, we both bawak balik sorang satu pikachu :)

Dan mujur adam tak demam sebab kena hujan dua hari berturut-turut....

For you pikachu!

xoxo
M

Ahad, 4 September 2016

Seat belt cover for Adam

Hi,

Petang tadi kita rajin dan terus jahit seat belt cover for Adam's car seat. Car seat Adam ada cover tapi kitaorang remove sebab rasa bulky dan kacau leher dan pipi Adam...tapi after a while, perasan leher dia kerap merah kesan seat belt.

Before you say something bad, it is okay to remove seat belt cover. I've done the research over the internet... hihi :P

So, untuk avoid merah-merah, baiklah buat seat belt cover sendiri kan :)


Materials:
(semuanya dah sedia ada di rumah)

Kain seluar tidur (apa entah..boleh tiba-tiba lupa)
Buttons
Ribbons
Pompom ribbon
Beads (from un-used bracelet)
Kain-kain perca
Velcro



Hopefully Adam suka this cover :)
And harap it can distract Adam dari menangis dalam car seat...emo tau bila susah masuk car seat sekarang..urghhh

xoxo
M

My first high end designer bag; Coach Swagger

After a few consideration, I'm stick with Coach Swagger 27 in Burgundy... And after a long and detail research, I've made a decision to buy this bag at boutique even though it's expensive if compare to ig shop.

Biarlah my first bag beli kat boutique eh..baru rasa puas dan happy sangat...hihihihihi...then tak rasa ragu-ragu sama ada this bag ori or not..memang sah-sah la ori kan...then this bag tak ada kat premium outlet...lega hati mak...lolololo

Since I jenis memang dah research gila-gila, pergi boutique dah tahu nak beli apa..like

"I nak tengok saiz 27 yang that one"

"carry all and 21 pulak"

"okay yg 27"

Berapa minit je dalam kedai...hihihihihi

BTW, terus jadi member & eligible for 10% discount. Hooray!

What you get if spend kat boutique?

Free cleaning service

Membership with 10% discount

Kotak besor untuk simpan bag

Dust bag

Authenticity and warranty card

Paper bag besor

Dan bag yang cantik :)

till next time ye boutique 

ps: thanks husband

xoxo
M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...