Isnin, 22 Ogos 2016

DIY Batu Seremban


Last friday masa ambik anak, anak kawan baik kita nangis. Sebabnya, nak anak pengasuh punya batu seremban..pastu mintak kat mama siap request kaler pink..lolololo comey... Tapi sebab mak kau diva tak pandai masak dan menjahit, memang sah tak dapat nanti yoollssss..unless, kalau batu seremban ada dijual di Fashion Valet hahahaha (bestnya kutuk orang!!)

Anyway, senang rupanya jahit batu seremban ni...tengok kat bawah ni kaedah-kaedahnya....sebab macam senang, aunty max yang comel tolong jahitkan lah..Terus eksited jahit sebab senang...

Wowowowow kawaiiiiinya batu seremban...hahahahaha...nak tunggu baby gigirl muncul lambat lagi kan..kita tumpang kecomelan gigirl orang lain...hihihihi


STEPS:
1. Potong kain 3 inci X 1.5 inci sebanyak 5 keping
2. Lipat dua..yang cantik letak belah dalam dan jahit kiri kanan kain macam dalam gambar di atas
3. Terbalikkan so that kain yang cantik duduk belah luaar
4. Isikan beads..jangan penuh sangat...
5. Jahit melintang dengan tangan...so end up ia akan menjadi bentuk segi tiga :)

Kaedah jahit ni kita tiru dari blog kat bawah. :)


xoxo
M


Isnin, 15 Ogos 2016

Pretty Laces by Alia B

The Kurung with Lace Peplum Skirt in Light Taupe

These are pretty too by Alia B. Found it at Fashion Valet website. But gosh...so expensive (nangis). Kita admire je lah kan -.-'

The Lace-sleeved Tunic Jubah in Coral

Jumaat, 12 Ogos 2016

Lace Lookbook, new interest

I really into lace sekarang. It's like...wow so pretty. Tapi minat lace yang design rich, modern dan takde manik-manik or kilat-kilat. 

Tapi tak jumpa lagi baju local yang ada lace cantik. Yang output dia nampak modern, tak nampak sarat dan macam orang nak pi kawin. 

Antara yang cantik di mata ku ialah dibawah...wow pandai depa main fabric untuk jadikan baju from lace nampak modern. Perincian yang detail tp still maintain edgy gitew. tak nampak meriah yang segan nak pakai kalau pi mall...hihibi

thinking of getting me a lace fabric. tapi tak decide lagi what kind of cloth I want with it..huhuhu

River Island Lace Detail Bodycon Dress

Asos Lace Crop Top Midi Pencil Dress

Fashion Union Long Sleeve Smock Dress With Lace Inserts

Oasis Chartreuse Dress

Misguided Lace Long Sleeve High Neck Midi Dress

Khamis, 11 Ogos 2016

Combating cockroaches

Recently, lipas kecik membuas di dapur. Membuas like tak sembunyi-sembunyi pon moving around in the kitchen. I'm so mad coz you cockroaches keji tak respect the queen of the house. Siap kau tunjuk hebat sangat kan...siap kau lipas...

Mula-mula konon nak panggil pest control. Nak acah-acah kaya dan moden bunuh lipas dengan service pest control. Tapi..amboi mahalnya beratus!!!!!! Cheapskate like me don't like to spent huge money on LIPAS. Duuhhhhhh

Fine..lets usaha sendiri..

So, I got myself an insect repellent. Terus keluarkan barang-barang dari kitchen sambil spray lipas.

Adam having fun exploring the things from my kitchen

OMG seronoknya bunuh lipas..ambik kau....hahahahahaha (gelak setan)

Lagi seronok bila jumpa spot telur lipas..ambik kau aku spray banyak-banyak..

At first tak pakai mask..sebab banyak sangat spray tiba-tiba rasa nak muntah..nasib ada mask..terus ku capai dan sambung spray. Tapi banyak sangat kot sampai pening...
(adam and toty dilarang masuk dapur at this time)

Lepas spray bagai...kita cuci dapur kita...from bottom to top dengan bantuan husband..then biar sehari nak hilangkan racun serangga...

Esoknya baru kemas balik barang...lihatlah dapur kita yang kemas lip lap..hihihi


Then, I got myself perangkap lipas....dekat setiap tmpt ada potensi lipas kita letak perangkap...tapi lupa nak beli penyerap udara lembab nak letak bawah sinki....

Kalau kau datang lagi lipas....siap kau...sekarang pantang nampak je mood pembunuh datang..hihihihi

ps: digalakkan mencuci any pinggan mangkuk and utensils before use for two months...

xoxo
M

Isnin, 8 Ogos 2016

Pokemon Go

Yeah, a gamer mana boleh tak main Pokemon Go kan... but I'm not hardcore guys..so..chillax lah..lol...

At my apartment ada banyak betul Pokemon nak kena catch hahahaha..jangan jeles tau...

Ni kat office..ada dua pitstop kau...ambik....free pokeball all the time. Hehehehehe...ini lah untungnya duduk di tourist attraction...mana-mana ada pitstop and gym...lololololo


Ada banyak pro and cons main Pokemon Go..let's start with positive things dulu..

1. Discover pretty places

Selalu pergi PJH tapi tak pernah tau ada PJH Squares yang unik ni..banyak tourism spot yang tak pernah pergi sebab take things for granted. I should explore my living area lagi and visit this tourism attraction at least once. Because, one day, when I'm move out, mesti menyesal..hehehehe


2. Family activity

Aktiviti bersama keluarga mencari pokemon. Kerjasama sangat tinggi like 'i'm driving and you pick up pokeball...' hahahahaha

In fact, my friend buat macam treasure hunt dengan anak-anak mencari pokemon...aktiviti riadah luar rumah yang berfaedah :) Keluarkan peluh lagi kan...

3. Family communication bridge

Bila anak-anak dah semakin besar dan dah pilih untuk berbicara dengan rakan-rakan more than family members, I think you guys kena take advantage with this new phenomena. Play and get involve with them, especially with remaja-remaja muda. Parent out there, this is the time for you to reach out to your kids. Tak main pun tak apa, at least get involve. You can be your kids drivers and teman them jalan-jalan hunting pokemon...jangan malas yo!!

4. Map expert

Suddently you aware about your surrounding and MAP -.-'

Bad-bad things pulak:

1. Strangers

So, now you see strangers in your area..scary sangat tau

2. Obsession

Everything is not good kalau obses. Semua kena sedar diri bahawasanya our life ada more than Pokemon..so chill guys, please control sikit

3. Tidak mementingkan keselamatan

Like, jalan tak tengok kiri kanan..hello...nak mati, silakan mati sorang-sorang...tapi kalau kecuaian anda melibatkan orang lain, it's not cool dude. Jadi, sila letakkan safety as your first priority.

4. Punca pergaduhan

If a games boleh membuatkan korang bergaduh berebut itu ini, baiklah toksah main...pakai 3310 je cukup duduk diam-diam main ular..hihihi

5. Loss of focus

Loss of focus in important things like job and study is not cool guys. Set your PRIORITY..duh itu pun nak ajar ke...

Anyway, no harm main this game kalau wasatiah dan beringat...macam kat bawah ni..Pokemon Go tidak haram hokay!


xoxo
M

Ted Baker Purse

Forget Me Not
leather matinee purse

OMG sold out dengan pantas...sedih sebab hati dah dup dup berkenan..nangis...
Then jumpa dekat ebay sebijik dengan price + delivery sama seperti sale di ASOS..tapi kan..ada defect sikit dan tak de kotak..tak nak! tak nak! tak feel lah macam ni...kita nak feel macam jatuh cinta..bukan macam second option punya barang..

so, lets adore jer........ sambil jeling


awak
J A H A T

ps: hopefully cupid datang tembak arrow untuk cinta baru pulak

xoxo

Ahad, 7 Ogos 2016

my Paul's Boutique wallet


my wallet dah buruk kat hujung dia..kenapa dia buruk kat situ je.. jadi macam dilema pulak. nak tukar masih elok. tak tukar macam cheapskate gila...hahahaha

then, i pon memory lane at asos nk tengok beli bila kan...wow dah dua tahun pakai this purse..proud moment sebab fully used :)


so now, which purse in mind? care to guess? hihi

T _ _  B _ _ _ _

xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...